KEREM DEREN’DEN YENİ DİZİSİ ''UÇURUM'' İÇİN BÜYÜK ARAŞTIRMA!

Haberler, uçurum, uçurum dizisi, uçurum dizisi izle, uçurum izle,

Kerem Deren; "Ezel, akıl oyunları üzerine kurulu bir işti, Uçurum'un tavrı satranç oyunu gibi değil. Bu bir sokak kavgası…"

Atv ekranlarında Şubat ayında yayınlanması planlanan Uçurum dizisi için çekim öncesi geniş çaplı bir araştırma yapıldığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz sezon Ezel dizisinin senaristliğini üstlenen Kerem Deren, yeni projesi Uçurum'un fikrinin Ezel'den 4 sene önce çıktığını, Ali Gündoğdu ile bu projeyi hayata geçirme kararının ise 2 sene önce verildiğini açıkladı.

Hazırlık süreci 1,5 sene süren dizi için Kerem Deren ve asistanı Beril Köse büyük bir araştırma dosyası hazırladı. İlk olarak ülkemizde ve dünya sineması ve televizyonlarında taksiciler ve insan ticareti üzerine geniş çaplı bir araştırma yapan ekip, ayrıca basında yer almış tüm insan ticareti ve taksiciler hakkında yazılan köşe yazılarını ve haberleri okundu. Türkiye'ye iş vaadi ile gelen ve insan ticareti yapan şebekeler tarafından kandırılıp fuhuş yapmaya zorlanan kadınlarla yapılan röportajları okuyarak, mağdur kadınların duygularını anlamaya çalışan Kerem Deren için ise araştırma süreci hiç de kolay olmadı.

GERÇEK HİKAYELER ÇOK AĞIR!
Kerem Deren 22 Ocak 2012 tarihli Sabah Gazetesi Pazar Eki'ne verdiği röportajda, "Derin bir araştırma yapmışsınız…" sorusuna, "Taksicilerle uzun uzun konuşmalar, röportajlar yaptık. Elde ne varsa diziye konuldu. Kadın ticareti meselesi ile ilgilenen merkezlere gittik, onlar bizi yönlendirdi. Gerçek hikayeler dinledik. Yurtdışından gelip kadın ticaretine sürüklenen kadınların hikayeleri o kadar ağır ki, onları anlatamıyoruz bile. Bunları bu yayın saatinde gösteremeyiz. Bunları yazmak da ruhen çok yordu. Arada molalara ihtiyacım oldu. Ezel'de hayali olan net bir şey yazıyordum, ondan sıyrılmak kolaydı. Burada gerçeğin ortasındayım. Yazdığım insanın birebir karşılığı olduğunu biliyorum. Bu durumda olan insanlar var, bu çok ağır bir şey." demişti.

FUHUŞ ARGOSU ÜZERİNE ARAŞTIRMA…
Bunların yanı sıra çocuk ve kadın ticareti, organ kaçakçılığı ve ticareti, cinsel amaçlı sömürü gibi konu başlıklarını inceledi. İnsan ticareti mağdurunun psikolojik durumundan fuhuş tacirlerinin konuşma alışkanlıklarına ve fuhuş argosu üzerine yaptığı araştırmalar Uçurum'un senaryosunu yazarken büyük katkıda bulundu.


Başrollerini Mehmet Ali Nuroğlu, Selçuk Yöntem, Lavigna Longhi, Denise Capezze ve Esra Ronabar'ın paylaştığı Uçurum, çok yakında atv'de!

Comments :

0 yorum to “KEREM DEREN’DEN YENİ DİZİSİ ''UÇURUM'' İÇİN BÜYÜK ARAŞTIRMA!”

Yorum Gönder

 
sayaç
Zirve100 Toplist
Ping your blog, website, or RSS feed for Free My ZimbioMarketing Blogs
Marketing links toplist Toplist- Gazeteler- Mirc Bloggers - Meet Millions of Bloggers